Vols començar a enviar campanyes de màrqueting o newsletters als teus clients i no saps quina plataforma escollir? Si t’estàs fent aquesta pregunta, aquest post et pot ajudar.

L’email màrqueting és amb diferencia l’eina més fàcil i eficient per arribar als teus clients. Si a més, combines els correus electrònics amb altres accions de comunicacions a les xarxes socials tens l’èxit ”gairebé” assegurat !

Siguem realistes, enviant només correus electrònics segurament no en tindrem suficient. La multicanalititat (xarxes socials, publicitat digital i no digital, les vendes on-line) entre d’altres factors, es fan cada més imprescindibles per a generar confiança amb els clients i tenir vendes.

Quan sabem el que volem fer, és quan podrem triar la millor opció per al nostre negoci i també, treure’m el màxim rendiment a la plataforma escollida.

Dit això, presentem les principals característiques de les plataformes gratuïtes del moment:

Mailchimp, la plataforma innovadora en el seu moment. Va ser creada l’any 2001, precisament quan tot ho enviàvem per correu electrònic i com a màxim, teníem un catàleg a la web. Mailchimp , és una plataforma al núvol i gratuïta, que destaca per la màxima explotació de les llistes de correus electrònics permetent la segmentació i/o agrupació a través de formularis o bé, des de la gestió interna.

Té moltes plantilles disponibles i disposa d’una aplicació de disseny per capses. És una plataforma ubicada a Sant Francisco amb un servei d’atenció al client on line i en anglès. Pots

Esperem que molt aviat, implantin servidors a EU i d’aquesta manera s’ajustin a la normativa de seguretat de l’Agència Europea de Protecció de Dades. Mentrestant, es recomenable signar un conveni entre la teva empresa i Mailchimp conforme estàs autoritzant l’allotjament de les teves dades als seus servidors.

Gratuïta fins: 2000 subscriptors/ 15000 correus al mes

MDirector és una plataforma online i gratuïta, també de les més conegudes. Pots realitzar campanyes d’email màrqueting a través de correu electrònic o per SMS – SMS email ! interessant opció si els teus clients  no consulten el correu electrònic amb freqüència o bé, tenen la safata de correu saturada.

Ha creat un test sistema propi antispam i permet crear unes landins page molt atractives. Els servidors són tots en territoria de la UE

Gratuïta fins: 5000 subscriptors / 5000 subscriptors amb publicitat inclosa en els teus butlletins.

Acumbamail, és la més similar en quant a estètica amb mailchimp. Amb un panell de control molt agradable, estructura la seva activitat en 3 blocs: campanyes , llistes i informes.

Els formularis es creen des de la mateixa llista. La versió gratuïta te disponible el formulari de benvinguda i el d’alta de subscriptor. Pots importar les teves llistes de mailchimp a través de la seva API (núm. Identificador de la llista). Els seus servidors es troben a Europa.

Gratuïta fins: 2000 subscriptors/ 2000 correus al mes

Mailrelay és de les plataformes més potents pensada per a empresa i d’integració amb programes gestors de clients. Interessant l’opció Enterprise gratuïta fins a 15 000 subscriptors però amb publicitat de mailrelay inclosa.

És amb diferència la plataforma que s’ajusta a les directrius sobre protecció de dades de l’Agencia Española de Proteccion de Datos. Ja d’entrada disposa com les anteriors de servidors a Europa sol·licitant un domini propi per donar d’alta el teu compte. La seva interfice no és tan visual com les altres i la importació de les dades és aconsellable que siguin dades de caràcter bàsic. Vigila a l’hora d’importar les teves llistes de contactes amb CSV, doncs a vegades no respecte l’ordre dels camps i es barregen els usuaris.

Gratuïta fins: 3000 subscriptors,  15000 llicència enterprise

 

taula

Altres Opcions

OpenEMM, és la única solució que no és una plataforma al núvol si no de programari de lliure. Tot i que no l’hem implementada, funciona com qualsevol altre programari que ens instal·lem al nostre ordinador i utlitzant els protocols propis dels correus electrònic SMTPPOP  o IMAP.

Per més informació, et facilitem la presentació completa que vam veure en el passat taller

[slideshare id=60657932&doc=creaelteuprimerbutlletelectrnic-anlisideplataformes-160408125901]

 

Autora @nuriallb #preguntestic

BIBLIOGRAFIA

Tendencias eCommerce2015 según 90 profesionales del eCommerce

OpenMM, l’eina d’Open source per a e-mail màrqueting

  • Autor de l'entrada:
  • Categoria de l'entrada:tema tic

Tema TIC d’avui: Plataformes d’email màrqueting, quina em pot anar millor?