Trobada innovació social digital granollers 2017

Cercant noves formes de col·laboració entre la comunitat digital

El Punttic de #CanMuntanyola va començar l’any 2017 amb un nou repte: apropar-nos a la comunitat digital existent a Granollers i Vallès Oriental i conèixer les seves necessitats.

Per a tal propòsit, el 22 de març vam organitzar una trobada d’innovació social digital a granollers 2017 en la que vam reunir un grup de persones format empresaris, emprenedors i estudiants que van compartir les seves experiències i necessitats professionals de forma oberta i participativa.

El primer objectiu de la trobada era el de generar i confiança entre els assistents. Per aconseguir-ho, vam utilitzar la metodologia del WorldCafé, que permet plantejar reptes complexes de forma fàcil i àgil per a que al final de la sessió, sorgeixin idees i iniciatives  de forma col·lectiva i consensuada.

Amb  l’anunciat llarg però concís, es plantejava el següent repte:
“El sector digital com a una oportunitat de retenció de talent, creació d’ocupació i impuls de l’activitat empresarial innovadora”.

Els assistents al #WorldcafèTIC van fer propostes entorn a 5 temes clau per a la comunitat digital: 

  1. Formació i talent
  2. Col·laboració i oportunitats
  3. Marketplace de Granollers i Vallès Oriental
  4. Transformació digital d’empreses i negocis de les empreses a la nostra comarca
  5. El paper del servei de promoció econòmica

Els alumnes de l’institut Carles Vallbona van ser molt participatius i van fer incís en la importància de la formació orientada a la Formació Professional Dual per tal de respondre a les demandes de les empreses del territori.

Com a principal conclusió, comuna a la majoria d’assistents, cal crear xarxa entre els diferents agents per tal de poder tirar endavant les 48 propostes plantejades per tal de dinamitzar els sector.

La plataforma EtsDigital.cat , resulta d’una de les propostes d’aquesta primera trobada i que de forma progressiva i col·laborativa agrupa iniciatives tant públiques com privades de Granollers i Vallès Oriental

TAULES TEMÀTIQUES

Vols conèixer les propostes dels assistents?