Donar-nos a conèixer i presentar el nostre projecte és una de les tasques més complexes quan som emprenedors o freelances. A més de la nostra activitat empresarial, hem de destinar recursos i temps a comunicar, vendre i visibilitzar el nostre producte, talent o expertesa. La presència a Internet té un preu i recórrer a un directori de professionals avui a dia segueix sent de gran utilitat. Per aquest motiu, els assistents a la darrera trobada de la comunitat WorldcafèNET van proposar crear un nou directori de professionals digitals i tecnològics de Granollers i Vallès Oriental.

Els perfils professionals del sector digital i/o tecnològic, ens els directoris professionals genèrics no estan ben representats al ser un sector molt dinàmic i que agrupa gran part dels nous perfils professionals. Aquest fet dificulta el recruitment, la cerca de col·laboradors o de professionals sobretot a nivell local.

Com a solució tenim moltes plataformes com LinkedInFreelancer, Coursera o  Udacity  especialitzades en recruitment i talent digital  on pots trobar professionals de tot el món.

Així doncs, què fa que emprenedors i professionals del WorldcafèNET segueixin demandant la creació d’un directori específic de Granollers i Vallès?

Avantatges de forma part d’un directori professional km 0

Els directoris/ marketplaces són eines que visibilitzen a professionals i empreses. La seva consulta és recorrent per persones usuàries que necessiten d’algun producte o servei i no disposen de  cap proveïdor o empresa subministradora. Per tant, és un recurs molt adient per trobar nous clients o millor dit, que ells et trobin a tu.

Els directoris professionals posicionen als cercadors com google degut a que presenten nombroses entrades potenciant paraules clau Keywords tant importants pel SEO (posicionament natural). Si a més, fem servir tècniques de SEM per promocionar-nos i el mantenim amb les dades actualitzades, la utilitat n’està assegurada.

Col·laboració amb els alumnes de l’IES Carles Vallbona

Arran de l’entrevista que vam realitzar a la Glòria Montoy , directora de l’IES Carles Vallbona, vam conèixer que el alumnes de l’IES Carles Vallbona tenen un projecte molt similar. Volen inventariar les empreses d’aquest sector a Granollers i Vallès Oriental.

Davant de la globalització d’aquest sector, els joves professionals del sector volem treballar prop de casa, deia un alumne. A vegades per seguir estudiant, d’altres per iniciar la seva carrera professional en una empresa de Granollers o Vallès i finalment si ja som adults crear la nostra pròpia empresa a la nostre ciutat.

Molt més que un directori, creació d’un projecte comunitari

Així doncs, hem decidit sumar esforços i començar a dissenyar el directori conjuntament. El desembre passat, tres alumnes l’Oriol, en Javier i en Michael tots tres de Cardedeu realitzaran un pilot com a projecte de final d’estudis. Una vegada avaluat pel tutor en Francesc Peralta el presentaran públicament a la comunitat el mes de març.

Arribat aquest moment, els membres de la comunitat que ho desitgem podrem entrar en l’etapa de desenvolupament. Volem crear un directori “diferent” que formi part de la plataforma d’etsdigital.

Mentrestant, podem seguir la monitorització del projecte a través de trello i donar-nos  a professional o empresa a través del següent formulari.

Ens posarem en contacte amb tu per verificar la informació.

Benvingut i benvinguda  a la comunitat!

 

 

  • Autor de l'entrada:
  • Categoria de l'entrada:Blog

Comencem a dissenyar el directori de professionals. Dona’t d’alta!