Què van dir els participants del #WorldcafèTIC?

Descobreix les seves propostes, algunes et sorprendran!

Ja tenim el recull de propostes del #WorldCafèTIC que vam realitzar el 22 de març a Can Muntanyola. Més de 50 persones vam reunir-nos per intercanviar visions i experiències per promoure oportunitats al sector digital a la comarca. 

T’imagines un TEDTalkGranollers, un banc de dades amb experts del sector, o que la transformació digital formi part de la responsabilitat social de les empreses? Aquestes són tres de les propostes que poden materialitzar-se en nou projectes a Granollers.

Pels que no van poder venir…

WorldCafè  és una de les millors metodologies de participació ciutadana dissenyada específicament per a definir de reptes complexos de comunitats tant socials  com professionals.

Aquest recull de propostes serà el punt de partida per futures accions al PuntticMuntanyola, com de qualsevol organització o professional d’aquest sector. Més que un recull de “bones intencions”, és un document que obre possibilitats a noves formes de treball i col·laboració que tant necessitem els professionals d’aquest sector.

Amb aquesta acció de caràcter transversal, volem millorar un servei de caràcter públic com és el puntticmuntanyola. Un servei que, fins ara, s’ha centrat en l’emprenedoria, pont entre la ciutadania i l’empresa.

worldcafe

Presentació del repte

El repte va ser definit per l’equip organitzador format per persones de diferents serveis: Ajuntament de Granollers, Granollers Mercat i el PuntticMuntanyola, impulsora de l’acció. Jordi Puigdellívol de sherpa.cat va ser conductor i dinamitzador de la jornada.

El títol final, definit per consens, va ser  “El sector digital com a una oportunitat de retenció de talent,  creació d’ocupació i impuls de l’activitat empresarial innovadora”

Per recollir les idees i propostes dels assistents, vam articular el repte entorn a 5 taules temàtiques: talent i formació , col·laboració i oportunitats , mapa de tecnologia , promoció econòmica , transformació digital i innovació

Tots els participants van tenir l’oportunitat de poder participar i opinar sobre les propostes que anava recollint l’amfitrió de cada taula.

Les 5 conclusions més acordades pels assistents

Hem triat la proposta-percepció més acordada per cada taula temàtica:

  1. Com que no hi ha molt de temps a formar-nos , el planter de joves en les empreses és una bona solució. La facilitació d’ajuts a la seva contractació també és un factor clau per a la seva inserció laboral.
  2. Can Muntanyola ha de fer de nexe (facilitar la col·laboració) entre les demandes i les ofertes TIC – Tenir un catàleg d’experts i fer recomanacions o donar visibilitat al potencial del sector.
  3. Dona i TICs: Impulsar projectes d’aquest sector (En les TICs el 99 % de les persones treballant són homes)
  4. La transformació digital en una empresa ha d’anar acompanyada d’un canvi de mentalitat de tota l’organització, implicant des de l’inici tot el personal afectat per tal que se sentin partíceps dels canvis que es produeixen en el procés.
  5. La transformació digital hauria de formar part de la responsabilitat social de les empreses, ajudant a impulsar la digitalització de l’organització.

 

I tu, què en penses d’aquestes propostes? Et convidem a que facis un recorregut pel recull i digues la teva

WEB DEL RECULL DE PROPOSTES

Donem les gràcies especialment a Jordi Puigdellívol i als 5 amfitrions que van participar!!!!

Què van dir els participants de la trobada #WorldcafèTIC?