Iniciem el cicle d'eines digitals responsables participant en el Digital Wellness Day

El Punttic de Can Muntanyola avui es suma a la 5a edició del Global Digital Wellbeing que es celebra cada primer divendres de maig.
Des del 3 de maig fins el 15 de juliol realitzarem activitats i proporcionarem recursos que promouen l’ús responsable de tecnologies en l’àmbit professional promovent el benestar digital. 


Aquesta iniciativa en la que ja han participat més de 10 milions de persones en 64 països de tot el món, està pomoguda pel Digital Wellness Institute de organització que vetlla pel benestar digital a EEUU. Destacar d’aquesta organització la metodologia 
Digital Flourishing dissenyada per aconseguir l’ús equilibrat de la tecnologia en els diferents àmbits dels ciutadans (professional, familiar i a l’escola).

  

Presentació del model de competències DigiComp i Actic 2

A Europa aquest mes d’abril,  en el 4è Congrès de Competencies digitals s’ha presentat l’Estudi de Benestar Digital  que posa el focus en la inclusió i el foment del pensament crític davant de qualsevol matèria tecnològica.
Aquest document, coordinat per l’associació paneuropea All Digital, que representa les organitzacions membres d’arreu d’Europa que treballen amb 25.000 centres de competència digital, analitza el benestar digital, que impregna les interaccions de les persones mitjançant eines digitals.

Programa de benestar digital al Punttic de Can Muntanyola

Arrel de la pandèmia, es va sol·licitar formació en habilitats i competències relacionades amb la gestió d’eines de temps, de ciberseguretat i de teletreball.
Per aquest motiu i, aprofitant aquestes dues iniciatives sobre el benestar digital, hem  programat un cicle d’eines digital responsables que aquest any a més s’inclouen recursos i coneixements per a que els emprenedors que presenten un alt grau d’estrès i ansietat puguin tirar endavant les seves iniciatives empresarials de la forma més saludablement possible.

 • Joc del KIT KAT DIGITAL per compartir Recursos i consells setmanals sobre Benestar Digital 
  Cada dilluns de 13.30 a 14 h des de les xarxes socials d’ @etsdigital oferirem activitats i recursos que t’ajudaran a canviar aquells hàbits digitals 
  que et porten a la hiperconnexió.

   

 • Tallers per promoure el benestar digital a les persones emprenedores  i l’ús responsable de la tecnologia 
  Iniciar un projecte emprenedor o un nou negoci requereix de un gran esforç  humà, econòmic i tecnològic. Sovint porta a les persones a estar hiperconnectades i a fer difícil trobar l’equilibri en l’ús del mòbil , tauletes i ordinadors i barrejant aspectes personals i professionals.  
  Per aquest motiu hem creat una calculadora de benestar digital que permet a la persona conèixer el seu grau d’hiperconnectivitat realitzat per l’empresa Yerbo arrel de la publicació de l’informe The state of Burnout in Tech l’any 2022
 • Els tallers serán online perquè els pugui gaudir qualsevol ciutadà o persona usuària de la xarxa punttic

Crear un ecosistema digital adient pel teu projecte empresarial és tot un repte . En aquest taller coneixeràs què cal tenir en compte en la teva estratègia digital per fer més sostenible el teu dia a dia 

 • Entrevistes amb emprenedors, cooperatives i empreses que participen d’iniciatives de tecnologia responsable

Uneix-te al moviment!

Per un mes de maig d'ús responsable de tecnologia i d'Internet
Respon el següent qüestionari i aconsegueix el kit Digital Wellness Day gratuït i traduït al català
Del 3 de maig fins el 15 de juliol del 2024