El directori de professionals digitals: una proposta ciutadana i participativa

Tal com deus haver llegit abans d’arribar a aquesta pàgina, la creació d’un directori de professionals del sector digital és una proposta realitzada pels emprenedors de Granollers en les anteriors trobades que vam realitzar (WorldcafèNET. WorldcafèTIC)

Mitjançant una metodologia d’innovació social digital, els assistents van fer  propostes per millorar les relacions i dinamitzar la comunitat de professional i freelance.

Et recomanem que et prenguis 5 minuts per mirar-te totes les propostes perquè són les bases a partir de les quals es desenvoluparan les accions i activitats de la comunitat

Com que les empreses del sector també hi volen estar presents hem diferenciat els 2 perfils de col·laboració ja que aporten potencialitats ben diferents i enriquir la col·laboració dins de tots els membres de la comunitat.

Què és una comunitat i què pot aportar a nivell professional?

El concepte de comunitat dins del món professional o de l’emprenedoria no és nou. Segurament ja formes part d’alguna comunitat sigui professional ( col·legis professionals,  agrupacions empresarials) o bé, temàtica o especialitzades ( emprenedoria, professionals de WordPress, etc..)

De fet, el sector digital / tecnològic ha pogut crèixer gràcies a tot el conjunt de comunitats que s’han agrupat i han treballat entorn a alguna tecnologia, programari específic.

Sense el treball en col·laboració no podriem gaudir d’aplicacions, llenguatges de programció, pluguins, ni tan sols del màrqueting que coneixem avui dia.

Per quin tipus de comunitat ens declinem?

A partir de l’anàlisi del nostre target, perfils d’usuaris del Servei d’Empresa i Emprenedoria i, tenint en compte la nostra activitat, us propossem com a model de comunitat, la comunitat en pràctica. 

Una comunitat en pràctica permet l’aprofitament d’una de les grans potencialitats que té el treball col·laboratiu. Es tracta d’aprendre dins el mateix grup, participant tots. Les figures clàssiques “del docent emissor” i de l’”alumne receptor” han desaparegut sobretot, en l’àmbit de la formació contínua. Ara tothom i molt especialment els emprenedors, proposem, compartim (experiències, coneixements professionals i personals) i exposem davant de tothom el nostre bagatge personal; tots rebem, escoltem i assimilen el que els demés companys aporten.

Compleix alhora amb una doble vessant en tant a que els coneixements compartits i apresos pel grup afavoreixen tant a l’individu com al grup i la pròpia organització.

Per més informació pots consultar la presentació de l’estudi que vam realitzar dins el programa Edutech que vam realitzar amb Catalunya Emprèn.

Què farem entre tots?

Farem el que fem sempre, però millor! El que coneixeu el Punt Tic i el Servei d’emprenedoria ja sabeu per on anem. Des del 2014 hem preparat cada any el programa EmprènTIC: El meu negoci a Internet i al 2019, vam fer una aposta per un nou l’empoderament digital R-digital:crea un negoci amb ADN digital

Amb aquest canvi, treballem per l’empoderament digital i tecnològic en 360ª i això ho podem fer gràcies al coneixement de tots. Partim d’especialitats, edats, experiències professionals diferents. Molt de nosaltres o bé tenim una experiència dilatada o bé, una formació certificada i actualitzada.

Sóc professional del sector: què puc aportar a la comunitat?

  • Compartir la teva experiència professional
  • Compartir la teva experiència com emprenedor o empresari
  • Compartir el teu coneixement
  • Proposar iniciatives i projectes que ajudin a transformar digitalment la nostra ciutat / l’ajuntament

Moltes persones que emprenen, t’agrairan la teva col·laboració i experiència.

Activitats en les que pots participar

  • Participa directament en el programa d’activitats d’emprenedoria digital i empresa. Com? presentant projectes, parlant d’actualitat tecnològica, fent networking tecnològic, entre d’altres
  • Segueix els anuncis de demanda de professionals exclusius per als integrants de la comunitat. Adreça’t al taulell d’anuncis per consultar les darreres ofertes https://etsdigital.cat/anuncis-publicats/

Estem oberts a qualsevol proposta si és innovadora i d’interès a la comunitat. Escriu-nos!